Medical taping

  • Home
  • Medical taping

Medical taping

Medical taping wordt zowel humaan als bij paarden (en honden) toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van een elastische katoenen tape die dezelfde eigenschappen heeft als de huid op het gebied van dikte en elasticiteit. De tape stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en biedt ondersteuning en stabiliteit. De tape lift de huid en activeert zo fasciale structuren in het lichaam waardoor direct verbetering van functie is en een sneller herstel mogelijk is.

Humaan gebruiken we de Kinesiotape (Curetape) voor de paarden gebruiken we de VetkinTape. Deze tape is speciaal door Curetape ontwikkeld voor paarden. Ook bij paarden wordt de huid gelift door de tape waardoor fasciale structren worden geprikkeld en het zelfgenezend vermogen wordt aangezet.

Klachten humaan die we kunnen ondersteunen met mediacal taping zijn peesblessures, spierblessures, oedemen en haematomen, beïnvloeden van fascia, littekens, tonus verhogen of verlagen van de spieren, houding correctie, hooikoorts, gebroken of gekneusde ribben.

Klachten bij paarden waarbij medical taping toegepast kan worden zijn stalbenen, oedemen en haematomen, beïnvloeden van fascia, littekens, tijdens revalidatie blessures bewegingsapparaat, peesblessures, tonus verhogen of verlagen van de spieren.

De tape kan humaan vier tot zeven dagen blijven zitten en is waterbestendig. Bij paarden blijft ondanks de sterkere lijmlaag de tape niet zo lang zitten als humaan, maar enkele dagen houdt de tape toch zeker mits de vacht kort of geschoren is en in ieder geval stof en vet vrij is. Op een lange en krullerige vacht houdt de tape niet goed en op een vieze en vette huid ook niet.

Net zoals de dry needling is de medical taping een complementaire behandeling en ondersteunt de osteopathie behandeling.

Medical taping

Terugbelverzoek